Ας ξεκινήσουμε απαντώντας μερικές απλές ερωτήσεις ως εξής:

1= Συμφωνώ απόλυτα

2= Ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ

3= Διαφωνώ απόλυτα

  1. Σαν επαγγελματίας, νιώθω πιο ασφαλής με τις δοκιμασμένες μεθόδους, με προβληματίζει να ρισκάρω με νέες μεθόδους.
  2. Σαν επαγγελματίας είμαι πολύ αυστηρός σε ότι αφορά τις τιμές των προμηθειών μου. Δε θα αγοράσω κάτι αν μπορώ να βρω κάτι φθηνότερο.
  3. Κατανοώ τη ανάγκη το προσωπικό να είναι ικανοποιημένο, πιστεύω όμως ότι αυτό δε συμβαίνει ποτέ και άρα, στην πραγματικότητα, ασχολούμαστε με κάτι που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
  4. Ένας υπάλληλος στην εταιρεία μου, κατά μέσο όρο, θα λείψει για λόγους ασθένειας ή άλλους τουλάχιστον μια φορά κάθε μήνα.
  5. Καταλαβαίνω τι σημαίνει ικανοποιημένοι πελάτες, αλλά δε νομίζω ότι ένας λεκές στο πάτωμα θα επηρεάσει όντως την ικανοποίηση του.
  6. Παρακολουθώ το κόστος κάθε δραστηριότητας (πχ του καθαρισμού) αθροίζοντας τα τιμολόγια των προμηθευτών μου (μόνο).
  7. Πιστεύω ότι η συζήτηση για τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος είναι υπερβολική, σε σχέση με τη σημασία της για την επιχείρηση.

Αν έχετε συγκεντρώσει μέχρι 11 βαθμούς: Είσαι ένας παραδοσιακός επιχειρηματίας, πλούσιος σε εμπειρία, την οποία έχεις αποκτήσει δουλεύοντας σκληρά και περνώντας διάφορα πόστα. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο περιβάλλον και οι τάσεις που διαρκώς προκύπτουν στις επιχειρήσεις, δε σε απασχολούν μέχρι να σε πείσουν για την αξία τους. Για σένα, ο έλεγχος του κόστους είναι το κλειδί της κερδοφορίας και άρα της επιτυχίας.

Αν έχετε συγκεντρώσει από 11 μέχρι 16 βαθμούς: Συνδυάζεις με επιτυχία το παραδοσιακό με το μοντέρνο, με στάση επιλεκτική και προσεκτική απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις. Με τον τρόπο αυτό προφυλάσσεις τα συμφέροντα της εταιρείας σου, και δεν απορρίπτεις νέες ιδέες, αν και δε τις υιοθετείς αμέσως.

Αν έχετε συγκεντρώσει πάνω από 17 βαθμούς: Είσαι ο ορισμός της εξέλιξης, του μοντέρνου management. Έχεις συνολική εικόνα της επιχείρησης και κατανοείς βαθιά πώς τα διάφορα στοιχεία αλληλεπιδρούν και σχηματίζουν την αλυσίδα της κερδοφορίας. Όχι μόνο δε φοβάσαι τις αλλαγές, αλλά πιθανότητα τις εισηγείσαι κιόλας!

Κύλιση στην Αρχή